Aardgasblij doet beroep op gemeentebestuur

11 november 2020

Ondanks alle afwijzingen door de inwoners van het Statenkwartier gaat Statenwarmte door met zijn Wijk Energie Plan voor een warmtenet, zogenaamd namens de wijk.
Het Wijkoverleg weigert Statenwarmte te stoppen en verloochent zo het wijkbelang.

Noodgedwongen doet de wijk nu een beroep op het stadsbestuur. Bij wethouder Van Tongeren kaart Aardgasblij aan dat Statenwarmte een groepje activisten is, waarop de wijkbewoners geen directe invloed of democratische controle kunnen afdwingen. Ze kunnen dus ongestraft namens de wijk van alles roepen wat de wijk helemaal niet wil of steunt. Toch krijgt dit clubje al jarenlang veel hulp in natura en tienduizenden euro’s in contante subsidie van de gemeente.

Het botte optreden van Statenwarmte vernietigt ook draagvlak in het Statenkwartier voor de energietransitie in het algemeen. Elke dag dat men doordramt, gaan de hakken verder in het zand

Aardgasblij wijst de wethouder met nadruk erop dat ze uitingen van Statenwarmte niet mag opvatten als van, voor, door of namens (de inwoners van) het Statenkwartier. Dat geldt met name voor een (bijdrage aan een) Wijk Energie Plan of iets wat daarop lijkt.

Klik hier voor de mail van Aardgasblij aan wethouder Van Tongeren
Een kopie daarvan is verzonden aan alle fracties in de Haagsche gemeenteraad.