Aardgasblij op bezoek bij wethouder Van Tongeren

27 november 2020

In reactie op een mail van Aardgasblij aan wethouder Van Tongeren ging zij met ons in gesprek op 26 november. Daarin kwam aan de orde dat Statenwarmte een extreme aardgasvrijwens aan het Statenkwartier opdringt en namens de wijk uitvent. Gezien de uitslag van de wijkbrede meningspeiling is dat ten onrechte. De meerderheid in de wijk wil de energievoorziening wel verduurzamen, maar op een verstandige manier.

De wethouder zei dat het zo’n vaart niet loopt. Niet Statenwarmte, maar de gemeente en partijen als Eneco gaan over aanleg van een warmtenet. Op dit moment en met de huidige wetgeving is ook niemand te dwingen. De gemeentelijke subsidie & steun voor Statenwarmte gaat door. Ze vindt het prima dat er verschillende meningen leven over de energietransitie in het Statenkwartier en wil daar niet tussen zitten.

De uitkomst van dit gesprek is niet geruststellend. Daarbij speelt met name een rol dat de gemeente Statenwarmte blijft subsidieren/steunen en blijft behandelen als DE representant van het Statenkwartier voor de energietransitie. Daarom gaat Aardgasblij op 3 december inspreken bij de Commissie Leefomgeving van de Gemeenteraad.

[vc_widget_sidebar sidebar_id=”default_sidebar”]
Menu